Dr. Schelto Kruijff

Oncologisch chrirurg UMCG

Schelto Kruijff studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 2011 aan de aan de Rijksuniversiteit Groningen op het onderwerp: “Nodal metastases and biomarkers in melanoma”. Gedurende 2006- 2008 volgde hij zijn opleiding Chirurgie binnen het UMC Groningen en van 2008-2012 in het Medisch Spectrum Twente.

Van 2012 tot 2013 was Schelto fellow endocriene chirurgie in het Royal North Shore Hospital in Sydney, Australië. Aansluitend werd hij vanaf 2013 Fellow Hepatobiliaire Chirurgie en levertransplantatie in het UMC Groningen.

Sinds eind 2014 is Schelto staflid bij de chirurgische oncologie
Dr. Frank IJpma

Traumachirurg UMCG

Frank IJpma studeerde Geneeskunde de Universiteit Utrecht. Hij werd opgeleid tot chirurg in de Isala klinieken en het UMC Gronignen. Na het afronden van zijn opleiding was hij Chef de Clinique in de Isala. Frank is gecertificeerd als trauma- en abdominaal chirurg. In 2014 is hij gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp de Amsterdamse anatomielessen van Rembrandt.

Frank is sinds 2014 werkzaam als staflid bij de traumachirurgie.
Dr. Johan Lange

Abdominaal- en transplantatiechirurg UMCG

Johan Lange Jr studeerde Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij in 2003 zijn artsexamen behaalde. Na de opleiding tot chirurg in de Isala Klinieken in Zwolle en het AMC te Amsterdam succesvol te hebben afgerond, heeft Johan zich als chirurg vanaf 2010 toegelegd op de gastro-intestinale chirurgie en de laparoscopie door een CHIVO-schap te volgen in het MCL te Leeuwarden en UMC Groningen.

Na een Fellowship oncologische chirurgie in het VUMC te Amsterdam is Johan sinds 2012 aan de chirurgische staf van het UMCG verbonden en werkzaam als abdominaal- en transplantatie chirurg. In 2016 is Johan aan de Rijksuniversiteit Groningen gepromoveerd op het onderwerp: postoperatieve chronische inguinale pijn na liesbreukoperaties. Verder heeft Johan zitting in diverse landelijke besturen met focus op gastro-intestinale chirurgie en onderwijs.
Drs. Steven de Jongh

Arts-onderzoeker UMCG

Steven de Jongh heeft zijn studie Gneeskunde in 2016 afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens zijn studie heeft hij wetenschappelijk onderzoek gedaan op de afdeling oncologische chirurgie en MDL van het UMC Groningen en ook bij de Optical Molecular Imaging Group (OMIG). Momenteel is Steven bezig met een promotietraject, waarin hij onderzoekt hoe fluorescente beeldvorming endoscopisch en intra-operatief toegepast kan worden in verscheidene soorten tumoren.
Drs. Madelon Metman

Arts-onderzoeker UMCG

Madelon Metman studeerde Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar zij eind 2016 haar artsdiploma in ontvangst mocht nemen. Na het behalen van haar artsdiploma heeft Madelon een jaar gewerkt als ANIOS op de afdeling Heelkunde van het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft. Vervolgens is ze een jaar actief geweest als arts klinisch onderwijs in het UMC Utrecht. Momenteel werkt Madelon als arts-onderzoeker bij de oncologische chirurgie, waar zij onderzoek doet naar schildklierkanker.

Madelon is sinds kort (2019) onderdeel van het ONKOS-studententeam. Zij zal de komende jaren betrokken zijn bij het reilen en zeilen van het team.