Sprekers

Dr. B. L. van Leeuwen – Oncologisch chirurgDr. Barbara van Leeuwen studeerde geneeskunde aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. In Groningen promoveerde ze op het onderwerp ‘The effects of chemotherapeutic agents on the growing skeleton’. Van kinderoncologie ging ze naar geriatrische oncologie. Tussen 2006 en 2008 zat ze voor haar KWF fellowship ‘Cancer in eldery’ in Zweden, Londen en de Verenigde Staten. Dé expert om te vertellen over vergrijzing in de maatschappij en de operatiekamer!


Dr. S. Kruijff – Oncologisch chirurgVoor jullie snijders in spé is het uiteraard van belang om up-to-date te zijn over hoe je nou daadwerkelijk in opleiding komt tot chirurg. Dr. Schelto Kruijff zal hier uitgebreid over vertellen en al jullie vragen hierover beantwoorden. Daarnaast zal hij in zijn masterclass vertellen over het implementeren van een nieuwe procedure in een grote organisatie als het UMCG.


Dr. M.J.H. Witjes – Kaakchirurg-oncoloogKaakchirurg-oncoloog dr. Max Witjes voerde in 2010 zijn eerste kaakreconstructie uit met behulp van 3D-geprinte mallen en verklaart zichzelf sindsdien “verslaafd aan 3D”. Met de komst van het nieuwe 3D-lab in het UMCG wordt de deur naar 3D-opereren geopend en schuiven, behalve de kaakchirurgie en radiologie, steeds meer afdelingen aan.


Debat: doctor vs. dokter

Tijdens de laatste masterclass kom jij aan het woord! Met een viertal promovendi gaan we stellingen bespreken over promoveren en specialiseren. Waarom zou je promoveren? Kan je de banenmarkt op zonder PhD? Bij deze masterclass gaan we de stellingen bespreken die jij gedurende dag beantwoord hebt.