Thema

Het Surgeon Day symposium is een jaarlijks symposium in het UMC Groningen, gefocust op (technische) geneeskunde studenten die een interesse hebben in de chirurgie. Ook kunnen de studenten op het symposium ontdekken of het vak chirurgie iets voor hen is. Ieder jaar komen circa 350 studenten om de workshops en plenaire sessies, gegeven door medisch specialisten, bij te wonen.

In deze hectische tijden staan zowel wij als de chirurgen onder veel tijdsdruk. De tijd van rustig te werk gaan en bijkomen is voorbij, of begint deze nu juist weer zijn terugkeer te vinden? Tijdens het symposium leggen wij nadruk op verscheidene aspecten waarbij er veel tijdsdruk heerst binnen de chirurgie. Tijdsdruk waarbij elke seconde van belang is, oftewel; elke seconde telt. Vanzelfsprekend gaat het hierbij om trauma patiënten, aangezien er in korte tijd levensreddende keuzes gemaakt moeten worden. Daarnaast gaan wij in op transplantaties, waarbij er zo snel mogelijk na uitname van de donororganen getransplanteerd dient te worden. Op het gebied van de oncologische chirurgie zijn er bovendien veel gevallen waarin een tijdsinschatting uiterst belangrijk is. En hoe zit het eigenlijk met de opleiding tot chirurg en werken als chirurg in deze tijd?  

Het thema van de zevende editie van Surgeon Day zal zijn:  

‘Surge⏱ncy - When Every Second Counts’.

Gedurende het symposium krijgen studenten handvatten aangereikt om zich te ontwikkelen binnen de chirurgie en geven verschillende specialisten een unieke kijk in hun medisch professie. Ons doel is om toekomstige chirurgen te stimuleren om bezig te gaan met hun ambities en talenten, en daarbij ook meer onderzoek in hun chirurgisch vakgebied te verwerken. Zo wordt de gezondheidszorg van de toekomst weer een stukje innovatiever en effectiever voor de patiënt.