Prof. dr. Nathalie Roche

PLASTISCH CHIRURG

Masterclass I

De eerste masterclass van SurgeOnline zal worden gegeven door niemand minder dan plastisch chirurg Prof. Dr. Nathalie Roche, bekend van het spraakmakende tv-programma Topdokters! Prof. Dr. Nathalie Roche is plastisch chirurg, kliniekhoofd op de dienst Plastische heelkunde van het UZ Gent en is daarnaast actief als vrijwilligster tijdens missies naar ontwikkelingslanden, waar zij voornamelijk reconstructies uitvoert bij kinderen met aangeboren aangezichtsafwijkingen en brandwondenletsels. De aandachtsgebieden van Prof. Dr. Roche zijn pediatrische plastische chirurgie, aangezichtschirurgie en borstchirurgie. Tijdens deze masterclass zal Prof. Dr. Roche vertellen over de aangezichtstransplantatie en haar missies.
Prof. dr. Jeroen Meijerink

PROFESSOR MET DE LEERSTOEL ‘INNOVATIVE SURGERY’

Masterclass II

Als professor met de leerstoel ‘Innovative Surgery’ zal Jeroen Meijerink de tweede masterclass geven op SurgeOnline 2021! Prof. Dr. Jeroen Meijerink is verbonden aan het Radboud Universitair Medisch Centrum en houdt zich bezig met colorectale tumoren en gender chirurgie. Verder is Prof. Dr. Jeroen Meijerink actief bezig als voorzitter van het landelijke netwerk "De groene OK" om de zorg op de operatiekamers in Nederland duurzamer te maken. In 2019 heeft prof. Meijerink hiermee de prijs gewonnen voor duurzame zorgprofessional. Hierover zal Prof. Dr. Jeroen Meijerink op SurgeOnline verder uitwijden: de toekomst van de groene OK!
Met Dames van KoffieCo de Podcast

'HOE KOM IK IN OPLEIDING TOT CHIRURG?’

MASTERCLASS III: INTERACTIEVE SESSIE

Als derde onderdeel van het programma van SurgeOnline kun jij deel uitmaken van een leerzame en interessante interactieve sessie! De weg van je bachelor geneeskunde tot aan de felbegeerde titel ‘chirurg’ is absoluut geen makkelijke. Hoe kom je uiteindelijk zo ver dat je jezelf chirurg mag noemen? Met niemand minder dan de dames van KoffieCo de Podcast als interviewers en gespreksleiders maak jij kennis met chirurgen, een AIOS chirurgie en twee arts-onderzoekers binnen de chirurgie. We gaan met zijn allen in gesprek, met als centrale vraag: hoe kom ik in opleiding tot chirurg?