Thema

Het Surgeon Day symposium is een jaarlijks symposium in het UMC Groningen, gefocust op (technische) geneeskunde studenten die een interesse hebben in de chirurgie. Ook kunnen de studenten op het symposium ontdekken of het vak chirurgie iets voor hen is. Ieder jaar komen circa 250 studenten om de workshops en plenaire sessies, gegeven door medisch specialisten, bij te wonen. Het thema van dit jaar zal zijn: 'The Art of Surgery in Time - Go Back and Cut Forward ’.

De ogen van veel medici zijn gericht op de toekomst. Er is een intrinsieke drang om te vernieuwen en bestaande technieken te verbeteren. De innovatie en de daaruit voortvloeiende behandeltechnieken staan onder invloed van de manier hoe wij naar de zorg kijken. Het is een dynamisch proces en het vak chirurgie bevindt zich er middenin. Wij als toekomstige medici maken daar ook een onderdeel van. Nu we erachter gekomen zijn dat radicaal snijden niet altijd de oplossing is, wordt er een beroep gedaan op onze creativiteit. Dit is bij uitstek het moment om achter ons te kijken en te leren van de medici voor ons. Varen we wel aan de juiste kant van het vaarwater? Hoe pakten ze medische problemen vroeger aan en valt er nu nog winst mee te behalen?

Gedurende het symposium krijgen studenten handvatten aangereikt om zich te ontwikkelen binnen de chirurgie en geven verschillende specialisten een unieke kijk in hun medisch professie. Ons doel is om toekomstige chirurgen te stimuleren om bezig te gaan met hun ambities en talenten, en daarbij ook meer onderzoek in hun chirurgisch vakgebied te verwerken. Zo wordt de gezondheidszorg van de toekomst weer een stukje innovatiever en effectiever voor de patiënt.