Dr. Schelto Kruijff

Oncologisch chirurg UMCG

Schelto Kruijff studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 2011 aan de aan de Rijksuniversiteit Groningen op het onderwerp: “Nodal metastases and biomarkers in melanoma”. Gedurende 2006- 2008 volgde hij zijn opleiding Chirurgie binnen het UMC Groningen en van 2008-2012 in het Medisch Spectrum Twente.

Van 2012 tot 2013 was Schelto fellow endocriene chirurgie in het Royal North Shore Hospital in Sydney, Australië. Aansluitend werd hij vanaf 2013 Fellow Hepatobiliaire Chirurgie en levertransplantatie in het UMC Groningen.

Sinds eind 2014 is Schelto staflid bij de chirurgische oncologie
Dr. Frank IJpma

Traumachirurg UMCG

Frank IJpma studeerde Geneeskunde de Universiteit Utrecht. Hij werd opgeleid tot chirurg in de Isala klinieken en het UMC Gronignen. Na het afronden van zijn opleiding was hij Chef de Clinique in de Isala. Frank is gecertificeerd als trauma- en abdominaal chirurg. In 2014 is hij gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp de Amsterdamse anatomielessen van Rembrandt.

Frank is sinds 2014 werkzaam als staflid bij de traumachirurgie.
Dr. Johan Lange

Abdominaal- en transplantatiechirurg UMCG

Johan Lange Jr studeerde Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij in 2003 zijn artsexamen behaalde. Na de opleiding tot chirurg in de Isala Klinieken in Zwolle en het AMC te Amsterdam succesvol te hebben afgerond, heeft Johan zich als chirurg vanaf 2010 toegelegd op de gastro-intestinale chirurgie en de laparoscopie door een CHIVO-schap te volgen in het MCL te Leeuwarden en UMC Groningen.

Na een Fellowship oncologische chirurgie in het VUMC te Amsterdam is Johan sinds 2012 aan de chirurgische staf van het UMCG verbonden en werkzaam als abdominaal- en transplantatie chirurg. In 2016 is Johan aan de Rijksuniversiteit Groningen gepromoveerd op het onderwerp: postoperatieve chronische inguinale pijn na liesbreukoperaties. Verder heeft Johan zitting in diverse landelijke besturen met focus op gastro-intestinale chirurgie en onderwijs.
Drs. Yester Janssen

Arts-onderzoeker UMCG

Yester studeerde geneeskunde aan de universiteit Groningen, waar hij in 2020 zijn artsexamen behaalde. Yester is sinds 2020 werkzaam als arts-onderzoeker bij de afdeling chirurgie van het UMCG en de commerciële onderzoeksinstelling TRACER bv, waar hij tevens de rol van director clinical operations vervult. Yester focust zich tijdens zijn promotieonderzoek op de optische moleculaire beeldvorming, met een specifieke interesse voor het gebruik hiervan binnen de neurochirurgie.