Thema

De chirurgische techniek en de groei van gepersonaliseerde chirurgie ontwikkelt zich razendsnel. Ben jij hierin geïnteresseerd? En wil je er tevens achter komen of chirurgie iets voor jou is?

De Surgeonday is een jaarlijks symposium die gericht is op circa 250 enthousiaste geneeskunde (en technische geneeskunde) studenten, die buitengewone interesse hebben in de chirurgie of willen ontdekken of chirurgie iets voor hun is. Het thema van dit jaar zal ‘Tailored Surgery: how does surgery suit you?’ zijn.

We willen ons hierbij richten op innovatieve ontwikkelingen binnen de chirurgie, maar ook op de groei van gepersonaliseerde chirurgie. Daarnaast zal worden stilgestaan bij het te nemen pad voor een student om uiteindelijk een succesvolle chirurg te worden.

Vanwege onze nauwe banden met de afdeling oncologie- en traumachirurgie, zullen deze subspecialismen centraal staan binnen ons symposium. Uiteraard zal de Surgeonday ook relevant voor ieder ander specialisme zijn.

Wij willen dokters in spé enthousiasmeren en motiveren om aan de slag te gaan met hun ambities en talenten om een goede dokter en/of wetenschapper te worden.

Alle mensen zijn gelijk, maar niet identiek. Daarbij hoort een op maat gemaakte therapie. Een gepersonaliseerde operatie leidt tot een betere uitkomst voor zowel de patiënt als de omgeving. Denk hierbij aan de mogelijkheden van 3D technologie, gebioprinte implantaten en chirurgische modellen. Bovendien heeft het personaliseren van de chirurgie een gunstig effect op de immense kosten van de gezondheidszorg. Laten wij van ‘ziekenzorg’ weer gezondheidszorg maken!

Kom naar de Surgeon Day en schrijf 2 november 2018 alvast in je agenda!