Sprekers

Prof. Dr. R.P. Coppes – Hoogleraar RadiotherapieMet een PhD in Moleculaire Farmacologie en een postdoctoraal fellowship bij de afdeling Radiobiologie op zak runt Prof. Dr. Coppes tegenwoordig zijn eigen onderzoeksteam op de afdeling Radiotherapie. Zijn onderzoeksgroep gebruikt in-vitro en in-vivo modellen voor de ontwikkeling van stamcel therapie voor radiatie-geïnduceerde hyposialie en de resulterende xerostomie. Als dagvoorzitter zal hij het symposium en de ontstane dicussies in goede banen leiden.


Dr. B.H. Verweij – NeurochirurgNormaal gesproken gebruiken chirurgen conventionele scans om een 3D beeld in hun hoofd te vormen ter voorbereiding op hun operatie. Vervolgens gebruiken ze hun ervaring uit het verleden om de patiënt van morgen te opereren. Dr. Verweij, neurochirurg werkzaam bij UMC Utrecht, pakt het anders aan, hij gebruikt 3D-printing en virtual reality om de operatie van die specifieke patiënt te oefenen en precies te plannen. In zijn masterclass zal hij deze methoden van chirurgische voorbereiding uitgebreid bespreken.


Dr. M.J.H. Witjes – Kaakchirurg OncoloogKaakchirurg-oncoloog dr. Max Witjes voerde in 2010 zijn eerste kaakreconstructie uit met behulp van 3D-geprinte mallen en verklaart zichzelf sindsdien “verslaafd aan 3D”. Met de komst van het nieuwe 3D-lab in het UMCG wordt de deur naar 3D-opereren geopend en schuiven, behalve de kaakchirurgie en radiologie, steeds meer afdelingen aan. In zijn masterclass vol multimedia beelden zal hij de ins en outs vertellen van het gebruik van een 3D-printing bij een secundaire kaakreconstructie.


Dr. S. Kruijff – Oncologisch chirurgNa de jarenlange studie geneeskunde sta je voor een belangrijke keuze: welk specialisme ga ik kiezen? De verscheidenheid aan mogelijkheden maakt het niet makkelijker. Maar mocht je eindelijk je keuze gemaakt hebben, hoe kom je dan op de plek waar je wilt zijn? Dr. Kruijff zal uitgebreid vertellen over hoe hij chirurg is geworden en al jullie vragen hierover beantwoorden.


Dr. M. Scheer – Medical Content Creator/ChirurgNa het succesvol afronden van haar PhD en heelkundige opleiding in Nijmegen had Dr. Scheer de ambitie om buiten de grenzen van het ziekenhuis te werken. Het doel van INCISION om andere mensen te helpen door het verbeteren van chirurgische educatie wereldwijd inspireerde haar. Tijdens haar interactieve masterclass laat ze films uit hun portfolio zien en vertelt ze hoe deze 3D films van chirurgische procedures erg waardevol kunnen zijn bij educatie van chirurgen in derdewereldlanden en geneeskundestudenten.