Locatie

Groningen is de grootste stad van noordelijk Nederland en de op zes na grootste stad van Nederland. De plaats wordt in grote delen van Noord-Nederland kortweg aangeduid met Stad. De gemeente Groningen had per 1 januari 2023 238.016 inwoners, waarvan ruim 25% (!) student is. Hiermee is Groningen qua inwoners de jongste stad van Nederland. Groningen geniet van een bruisende reputatie. Hoewel internationaal toonaangevend op kunst- en cultuurgebied blijft Groningen altijd de kleine stad met dat nuchtere en gezellige karakter. Heb jij wel eens op de fietsstoplichten gelet? In plaats van de afbeelding van een fiets kun je hier het netnummer van Groningen, 050, in zien!

Over de universiteit
De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 409 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RuG zich op een positie rond de top honderd. Studenten uit alle werelddelen kunnen zichzelf in Groningen voorbereiden op hun internationale carrière.

Over het UMCG
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt er nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. In het UMCG worden ongeveer 3400 studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenchapper en ruim 450 artsen opgeleid tot medisch specialist.