Thema

Het Surgeon Day symposium is een jaarlijks symposium in het UMC Groningen, gefocust op (technische) geneeskunde studenten die een interesse hebben in de chirurgie. Ook kunnen de studenten op het symposium ontdekken of het vak chirurgie iets voor hen is. Ieder jaar komen circa 350 studenten om de workshops en plenaire sessies, gegeven door medisch specialisten, bij te wonen.

Ben jij klaar om de toekomst van chirurgie te verkennen? De medische wereld ontwikkelt zich in razend tempo. Surgeon Day 2024 zal draaien om de nieuwste technologische en procedurele ontwikkelingen binnen de chirurgie. Ook zal er worden ingegaan op aspecten rondom duurzaamheid binnen de chirurgie. Daarnaast kunnen studenten wederom zelf aan de slag gaan tijdens onze interactieve workshops!

Wat kun je verwachten?

🔹 Inspirerende presentaties van vooraanstaande artsen

🔹 Interactieve workshops met de nieuwste technologieën

🔹 Netwerkmogelijkheden met professionals en medestudenten

Het thema van de achtste editie van Surgeon Day zal zijn:  

‘Operation Innovation: the future is NOW’ 🚀

Gedurende het symposium krijgen studenten handvatten aangereikt om zich te ontwikkelen binnen de chirurgie en geven verschillende specialisten een unieke kijk in hun medisch professie. Ons doel is om toekomstige chirurgen te stimuleren om bezig te gaan met hun ambities en talenten, en daarbij ook meer onderzoek in hun chirurgisch vakgebied te verwerken. Zo wordt de gezondheidszorg van de toekomst weer een stukje innovatiever en effectiever voor de patiënt.